Cariera

#cariera #munca #atitudine #succes #job #angajator #angajat

Atitudinea de succes la locul de munca

Intotdeauna ai admirat persoanele care au reusit sa aiba succes in cariera , insa adesea te-ai intrebat care este secretul lor. Inteligenta, talentul, pasiunea pentru domeniul respectiv – toate acestea aduc succesul, insa atitudinea potrivita te poate propulsa direct in top.

 

Oricine poate adopta o atitudine de succes la locul de munca, pentru a avansa in cariera. Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le incerci:
 

Sunt stapan pe cariera mea

 

Daca astepti tot timpul ca lucrurile sa vina pur si simplu si sa ai parte de noroc pentru a avansa in cariera, atunci ai sanse mari ca acest lucru sa nu se intample niciodata.

Stabileste ce anume iti doresti de la cariera ta si care sunt metodele pentru a obtine tot ce vrei. Persoanele care au avut succes nu au asteptat sa li se ofere totul pe tava, ci au luat atitudine.Singurul care poate schimba ceva la cariera ta esti chiar tu.
 

 

Totul este posibil

 

Crezi ca exista poziti in cariera ta pe care nu vei reusi niciodata sa le atingi. Daca vei porni asa la drum, nu vei ajunge in top. Cei care au avut succes au tintit sus si au crezut intotdeaua in fortele lor, pana au realizat ceea ce si-au dorit. Porneste la drum spunandu-ti ca poti face orice, insa nu uita ca acel “orice” implica multa munca, talent si dedicare.

 

Nimic nu este lipsit de importanta

 

Nu astepta sa primesti un proiect important pentru a te face remarcat. Orice task marunt te poate aduce mai aproape de succes, daca iti dai interesul si iti faci treaba asa cum trebuie. Pentru a avea succes, trebuie sa fii un profesionist prin excelenta, indiferent daca este vorba de un proiect cu care vei da lovitura sau indatoriri marunte de zi cu zi.

 

Oricine poate deveni o persoana de contact

 

Desi trebuie sa adopti o atitudine competitiva la locul de munca, asta nu inseamna ca nu poti sa fii amabil cu cei din jurul tau. Fie ca este vorba de secretara ta, de colegul pe care nu prea il suporti sau de managerul caruia vrei sa ii atragi atentia prin rezultatele tale, incearca sa pastrezi aparentele. Nu vei sti niciodata care va fi traiectoria acestor oameni si cum te pot ajuta la un moment dat, in cariera ta.


 

Vreau jobul ideal

 

Simti ca jobul tau actual nu reprezinta exact ceea ce cauti, insa nu te impacienta, pentru ca perseverenta si rabdarea te vor purta pe culmile succesului. Niciunul dintre oamenii de succes nu au facut din prima ce si-au dorit, insa si-au urmarit cu atentie cariera si au urmat pasii care i-au ghidat catre jobul ideal. Ai grija ca, indiferent de pozitia pe care o ocupi, sa dai dovada de profesionalism, pentru ca doar in felul acesta te vei face remarcat.
 

 

Cu ce pot sa ajut?

 

Din moment ce esti stapan pe cariera ta, atunci trebuie sa cauti modalitati pentru a avansa. Daca te vei rezuma la a-ti indeplini indatoririle specificate de angajator, atunci sunt sanse mari sa nu ajungi prea departe. Oamenii de succes se fac remarcati prin dorinta lor de a invata lucruri noi si implicarea de care dau dovada.

Ofera-te voluntar pentru alte proiecte, ajuta-ti colegii, invata lucruri noi, inscrie-te la traininguri de perfectionare – in felul acesta iti vei dezvolta aptitudinile profesionale si vei fi pregatit pentru taskuri mai importante.

 

Esecurile te vor ajuta sa progresezi

 

Poate ai impresia ca oamenii care au succes nu au trecut niciodata printr-un esec; dimpotriva, iti vor putea marturisi ca au avut multe momente de cumpana , insa secretul acestora consta in faptul ca nu au renuntat. Invata din greselile tale si foloseste-te de acestea pentru a-ti construi drumul catre succes.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea